4 maj 2014

Det var ju faktiskt ett bra tag sen vi lanserade denna påse, så vi tänkte påminna om varför vi gör detta.


När man väntar ett barn får man en gratis bebis-väska på MVC eller BB. En väska full med prylar som är bra att ha som nybliven förälder t.ex. rabattkuponger på barnmat, haklapp, våtservetter, olika oljor och duschcrèmer, litet gossedjur och en mössa.

 Egentligen är väskorna fulla av reklam för olika företag och de provexemplar man får med är till största delen gjorda av plast. Rabattkupongerna är ofta till barnmat som är fulla med onödiga tillsatser. 

 Plast, kemikalier eller tillsatser är inget man vill ha nära ett litet barn.  Det finns många studier idag som visar att allergier och överkänslighet kan härledas till kemikalier och tillsatser som finns i barnleksaker, hygienartiklar för barn och livsmedel. 

 Vi har tagit fram en egen Baby-påse. Vi kallar den Eko baby, eko. Vi har motsvarande saker i vår påse som i reklam-påsen. Fast i Eko baby,eko-påsen finns det inget plast, inga tillsatser, inga kemikalier. Vi har istället fyllt påsen med handgjorda kläder, gossedjur, frotté-torklappar, eko barnmatsrecept, tips och trix för att slippa crèmer och mycket mer. Alla produkter i påsen är anpassade för barn, inte efter vilket kön de har. Färgerna är glada och kläderna är rymliga och sköna.

 Vi tycker att du ska göra ett aktivt val och köpa Eko baby,eko-påsen istället för att ta reklam-påsen. 

Det finns många bra sidor på nätet där man kan läsa om barn och kemikalier. Här har vi länkat till våra favoriter (klicka på bilden).
Inga kommentarer: