9 okt. 2014

Nu kör vi!

Hejsan allihopa! 


Nu äntligen sätter arbetet igång med höst/vinter-påsen. 

Vi är så glada för innehållet och känner att denna påse är den bästa hittills! Vi har många roliga samarbeten som vi under de närmsta veckorna kommer presentera här. 

Förra vändan hade vi två olika påsar att välja mellan med olika innehåll, denna gång har vi en påse.

Planen är att trycka väskorna nästa vecka och sedan börja ta beställningar. 
Här kommer en suddig liten teaser bild på hur trycket kommer se ut.

Och som ni kanske förstår så är Svenska djur höstens tema!


Om ni vill följa arbetes gång aktivt finns vi som vanligt på instagram, @ekobabyeko heter vi där. 

Vi tänkte att vi börjar med att påminna om varför vi gör Eko baby, eko-påsarna. 

När man väntar ett barn får man en gratis bebis-väska på MVC eller BB. En väska full med prylar som är bra att ha som nybliven förälder t.ex. rabattkuponger på barnmat, haklapp, våtservetter, olika oljor och duschcrèmer, litet gossedjur och en mössa.

 Egentligen är väskorna fulla av reklam för olika företag och de provexemplar man får med är till största delen gjorda av plast. Rabattkupongerna är ofta till barnmat som är fulla med onödiga tillsatser. 

 Plast, kemikalier eller tillsatser är inget man vill ha nära ett litet barn.  Det finns många studier idag som visar att allergier och överkänslighet kan härledas till kemikalier och tillsatser som finns i barnleksaker, hygienartiklar för barn och livsmedel. 

 Vi har tagit fram en egen Baby-påse. Vi kallar den Eko baby, eko. Vi har motsvarande saker i vår påse som i reklam-påsen. Fast i Eko baby,eko-påsen finns det inget plast, inga tillsatser, inga kemikalier. Vi har istället fyllt påsen med handgjorda kläder, gossedjur, frotté-torklappar, eko barnmatsrecept, tips och trix för att slippa crèmer och mycket mer. Alla produkter i påsen är anpassade för barn, inte efter vilket kön de har. Färgerna är glada och kläderna är rymliga och sköna.

 Vi tycker att du ska göra ett aktivt val och köpa Eko baby,eko-påsen istället för att ta reklam-påsen. 

Det finns många bra sidor på nätet där man kan läsa om barn och kemikalier. Här har vi länkat till våra favoriter (klicka på bilden).Inga kommentarer: